Što je BetBuilder i kako ga koristiti pri online klađenju?

Betbuilder - poseban tip oklade

Jedna od najnovijih opcija koje igrači imaju na raspolaganju je slaganje jednog koeficijenta iz više različitih oklada, unutar istog sportskog događaja…

U svijetu sportskog klađenja stalno se pojavljuju novosti, a posljednjih godina osim brojnih dostupnih video prijenosa i mogućnosti predlaganja vlastitih oklada putem Twittera, jedno od najvećih osvježenja predstavlja BetBuilder, kao poseban tip klađenja.

Radi se o prilici da povećate koeficijent, na onom sportskom događaju za koji vjerujete da možete u potpunosti predvidjeti kako će se odvijati na terenu.

Ova opcija se pojavljuje pod različitim imenima, pa ga Supersport kladionica zove SuperBuilder, dok mu Prva Sportska Kladionica nije mijenjala internacionalno ime pa g zove PSK Bet Builder. Najčešće je dostupan na nogometu, dok se može pojaviti i na sportovima kao što su košarka, tenis i hokej na ledu.

U svakom slučaju, riječ je o zanimljivoj inovaciji u svijetu klađenja, čije prednosti i nedostatke ćemo ovom prilikom analizirati…

Po čemu je poseban BetBuilder?

Sjećate se onih vremena kad niste mogli više od jedne oklade staviti na listić, vezane uz istu sportsku utakmicu?

PSK BetBuilder

Upravo tome je namijenjen BetBuilder, kako biste mogli dati više različitih predviđanja za isti okršaj te tako povećati ukupni koeficijent koji možete dobiti na jednom sportskom događaju.

BetBuilder u pravilu od vas traži najmanje 4 različite prognoze za istu utakmicu, nakon čega vam nudi određeni koeficijent, a na vama je procijeniti odgovara li takva kvota realnoj situaciji ili je ipak premala.

Time si dajete šansu ući dublje u analizu utakmica na koje se volite kladiti, bilo da je u pitanju Premiership ili neka druga liga. Ako ste vrstan znalac, izvući ćete iz te analize važne pouke. BetBuilder bismo zbog toga mogli nazvati kombinacijskom okladom, ali ne samo od dva predviđanja, nego još više njih, što je nešto čega su se kladionice prije dvadesetak godina jako bojale, no danas smatraju da su spremni nositi se i s takvim listićima iskusnih igrača…

Koje oklade BetBuilder spaja u jednu?

Prilikom slaganja ovakvog kombinacijskog listića, imate priliku prognozirati različite aspekte utakmice, od kojih izdvajamo one najvažnije na nogometu:

BetBuilder razrada

Imate pravo kombinirati baš sve ponuđeno, a na kraju dobivate jedan zajednički koeficijent, koji možete prihvatiti ili odbaciti, ovisno o njegovoj isplativosti. Naravno, imate priliku mijenjati svoje prognoze, ubacivanjem novih i izbacivanjem starih predviđanja, kako biste došli do željenog koeficijenta i uzeli zasluženi dobitak kojem se nadate…

Kako zapravo koristiti BetBuilder?

Iskusni igrači koriste ovaj tip oklade kako bi kombinirali one oklade koje logično idu jedna s drugom. Naime, ako vjeruju da će neka momčad pritiskati cijelu utakmicu i uvjerljivo pobijediti, mogu na takvog favorita odigrati na više od 3.5 kornera i više od 1.5 postignutih golova.

BetBuilder Liga prvaka

Oba daju gol i više od 2.5 gola na utakmici još su dvije oklade koje idu jedna s drugom, a može joj se onda dodati i učinak igrača, ako smatrate da će se netko sigurno upisati u listu strijelaca.

Kada nađete takve četiri ili više oklada koje idu jedna s drugom, spremni ste za uplatu listića, koji može biti čak i kombinacijski, s BetBuilderom iz još jedne utakmice. No, obično se igra pojedinačno, jer i tako sadrži puno različitih oklada, spojenih u jednu.

U svakom slučaju, morate znati da si pri BetBuilder tipu klađenja bookmakeri daju dodatnu zaštitu, tako što vam daju ukupni koeficijent koji je puno niži nego da ste pomnožili svaku od odabranih oklada jednu s drugom.

Baš zbog toga isplati se ovako igrati isključivo one oklade koje prirodno idu jedna uz drugu, a u svim drugim situacijama bolje je preferirati klasične kombinacijske oklade, od dva predviđanja unutar iste utakmice. To nudi Germania kladionica, kao i Mozzart, a moramo reći da su uz kombinacijske oklade od dva događaja u pravilu ipak realniji i puno isplativiji koeficijenti.

Dakle, BetBuilder svakako ne bi trebao biti vaša glavna strategija igre, jer bookmakeri su se pobrinuli da uz njega budu u dobitnoj poziciji. No, postoje utakmice čiji ishod možete baš detaljno predvidjeti i pri takvima si slobodno priuštite ovaj tip oklade. Time ćete uvećati koeficijent koji bi inače dobili na istom sportskom događaju, a i osjećat ćete se odlično ako poput proroka savršeno točno prognozirate sve što će se događati na terenu…

Koja je najveća prednost igranja BetBuilder oklade?

BetBuilder vam daje priliku da povežete više oklada na istoj utakmici u jednu kvotu. U prošlosti je to bilo nezamislivo. No, ukupni koeficijent nije ni blizu umnošku koeficijenata oklada koje ste spojili. Zato ovoj opciji treba pristupiti s oprezom.

Nude li sve kladionice u Hrvatskoj BetBuilder svojim igračima?

Ne, uglavnom je ovaj tip klađenja dostupan u kladionicama kao što su PSK i SuperSport. Naći ćete nešto slično i u Cro Bet kladionici. Drugi se ograničavanju na kombinacije od dvije oklade spojene u jednu. To je zapravo i bolja opcija za samog igrača.

Koriste li BetBuilder iskusni igrači u Hrvatskoj?

BetBuilder daje manju realnu kvotu nego što bi trebala biti na nekoj kombinaciji oklada. Zbog toga iskusni igrači izbjegavaju ovaj tip klađenja i igraju eventualno kombinacijske oklade s najviše dva događaja.

Okreni kotač sreće