Što znače GG i NG oznake u sportskom klađenju?

GG i NG u klađenju

GG i NG oznake pojavljuju se u nekim online kladionicama. Radi se o načinu pisanja oklade oba tima daju gol, a kako funkcioniraju ovi tipovi saznajte u nastavku teksta.

Sportsko klađenje dolazi s vlastitim rječnikom. Mnogo je izraza koje zapravo razumiju samo oni koji se klade. Najbolji primjer je hendikep, što označava pobjedu s većom razlikom od postavljene granice.

U klađenju postoje i različite oznake, odnosno kratice. Još tamo početkom milenija upoznali smo se s karticom F+2. To znači favorit plus dva, odnosno pobjeda s više od dva razlike. Dakle, upravo iza ove šifre krije se jedan od najpopularnijih tipova hendikepa.

Postoji još mnogo specifičnih izraza, oznaka i kratica tipičnih za sportsko klađenje. Neki od njih nisu prisutni u svakoj online kladionici. Najbolji primjer su GG i NG oznake, prisutne tek kod dijela lokalnih priređivača igara na sreću.

Zato su GG i NG svojevrsna nepoznanica za mnoge igrače u Hrvatskoj. To je i razlog zašto smo odlučili predstaviti ove tipove oklada te vam otkriti gdje ćete ih pronaći…

GG i NG kao suprotnosti oklade oba tim daju gol

Ako naiđete na GG i NG oznake u online kladionici, morate znati da se zapravo radi o okladi koju ste ranije sigurno već upoznali. Naime, ove šifre skrivaju okladu na oba tima daju gol. GG znači da tipujete da će obje momčadi poentirati tijekom utakmice. NG znači da barem jedna neće poentirati tijekom regularnog dijela dvoboja.

Klađenje na oba tima daju gol

GG i NG najčešće se pojavljuju u kombinacijama s drugim okladama. Pa ćete naići na okladu GG i 3+, iza čeka stoji klađenje na oba tima daju gol uz zbroj golova 3 ili više. GG u 1P pak znači tipovanje da će i jedni i drugi zabiti već u prvom poluvremenu. Možete pak igrati GG i NG zajedno, tipujući da će u prvom dijelu obje momčadi zabiti, a u drugom neće.

Dakle, GG i NG oznake prisutne su uz okladu da oba tima daju gol. No, ispisane su uglavnom kad ih igrač ima priliku kombinirati s drugim tipovima oklada. Zato možemo reći da su GG i NG sastavni dio kombinacijskih oklada, onih u kojem kombinirate tipovanje na oba daju gol s klađenjem na prvo ili drugo poluvrijeme, odnosno na zbroj golova…

U kojim kladionicama postoji GG i NG klađenje?

Već smo spomenuli da GG i NG oznake nećete vidjeti u svakoj hrvatskoj sportskoj kladionici. Prisutne su prije svega u Germania kladionici. U njoj vas čeka detaljna razrada oklade oba tima daju gol, s pregršt opcija kako podebljati koeficijent.

Opcije oba tima daju gol

Ova oklada prije svega je povezana s nogometom. Javlja se još na hokeju na ledu, no ne i na drugim sportovima. Germania kladionica je nudi pri klađenju prije početka utakmica. Rjeđe je dostupna pri klađenju uživo.

Odlično je što Germania GG i NG klađenje stavlja pri sam vrh svoje razrade utakmice. Imate pravo koristiti ovaj tip oklade čak i dok otključavate bonus dobrodošlice, onaj koji odnedavno možete uzeti u vrijednosti do čak 1000 eura.

Germania je zapravo jedina u Hrvatskoj koja oznakama GG i NG označava oklade oba tima daju, odnosno ne daju gol. No, u našoj regiji ove oznake zapravo su prilično česte. Pa ćete ih pronaći u ponudi Mozzart kladionice, vrlo visoko pri razradi svake nogometne utakmice. Pojavljuje se i kod drugih srpskih priređivača sportskog klađenja. Zato možemo reći da su GG i NG zapravo došli s istoka na naše tržište, budući da Germania ima vlasnika sa sjedištem u Beogradu.

U svakom slučaju, pri klađenju je važno razumjeti što zapravo igrate. Zbog toga smo vam ovdje malo objasnili što stoji iza GG i NG oznaka, što bi vam moglo olakšati tipovanje hoće li obje momčadi poentirati tijekom utakmice ili neće…

Okreni kotač sreće