Kako se kladiti na prvo poluvrijeme u nogometu?

Kako se kladiti na prvo poluvrijeme

Klađenje na prvo poluvrijeme prilično je popularna oklada na nogometu. Postoji nekoliko načina kako je koriste iskusni igrači, o čemu ćemo više napisati u ovoj našoj maloj analizi.

Zaljubljenici u klađenje pokušavaju u Hrvatskoj već više od dva desetljeća pronaći savršenu okladu, onu koja im donosi dugoročnu zaradu. Odavno su se prestali kladiti isključivo na ishod utakmice, već koriste i druge zanimljive opcije, uključujući hendikep, zbroj golova i oba tima daju gol.

Među nogometnim okladama još vrijedi izdvojiti klađenje na točan rezultat, kao i okladu poluvrijeme/kraj. Tu je još i klađenje na individualan učinak igrača, a neki prognoziraju i koliko će biti kartona te kornera na utakmicama pa čak i hoće li biti dosuđen penal.

U svemu tome među iskusnim igračima svoje je važno mjesto pronašla i oklada na prvo poluvrijeme. Naime, upravo su na toj opciji često odlične kvote, a nije problem pogoditi vašu prognozu. Zato donosimo nekoliko savjeta kako se kladiti na prvo poluvrijeme na nogometu, što prakticira sve više ozbiljnih kladitelja u našoj zemlji…

Perfektna oklada za rovovske bitke

Ako se kladite prije početka dvoboja, oklada na prvo poluvrijeme najbolje rezultate daje u onim utakmicama u kojima se očekuje oprezan ulazak obje momčadi. Može se raditi o nokaut utakmici ili jednostavno o okršaju dvije ekipe koje igraju zatvoreni nogomet.

Klađenje na golove

Tada iskusni igrači igraju okladu da će prvo poluvrijeme završiti kao X iliti remi. Radi se o opciji na kojoj su koeficijenti u pravilu oko 2.00 ili iznad toga, čak i ako igraju dvije potpuno izjednačene momčadi defenzivnog stila nogometa.

Ovakva oklada perfektna je za reprezentativne utakmice, pogotovo na velikim natjecanjima. Naime, pokazalo se da na Europskom prvenstvu, ali i na svjetskoj nogometnoj smotri čak ni najjače momčadi nisu u stanju probiti autsajdera u prvih 45 minuta utakmice. Tu koeficijenti znaju biti veći od 2.50, a veliki su izgledi da će proći.

Oklada prvo poluvrijeme X vrlo je dobra i u onim utakmicama u kojima je kvota na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola izrazito mala. Remi u prvom poluvremenu unatoč tome ostaje na razini oko tečaja 2 i tako imate priliku profitirati iz očekivane rovovske bitke na travnjaku.

Klađenje na prekid serije

Naravno, možete vi odigrati i da će neka momčad pobijediti u prvom dijelu utakmicu. Tu su tečajevi također dobri. No, ako ste uvjereni u kvalitetu nekog kolektiva i vjerujete da će rano slomiti suparnika, tada je bolje odigrati poluvrijeme/kraj 1/1 ili 2/2, ovisno igra li vaš favorit kod kuće ili u gostima.

Kako se kladiti na prvo poluvrijeme uživo?

Klađenje na prvo poluvrijeme nudi uživo širi izbor opcija za vaš listić. Naime, kad vidite akciju na travnjaku lakše ćete procijeniti hoće li neka momčad povesti već u prvih 45 minuta ili bi se na odmor moglo otići s remijem.

Tu je onda i klađenje na zbroj golova. Naime, teško je prije početka utakmice procijeniti hoće li se već prvi dio utakmice pretvoriti u golijadu ili neće. Međutim, kad dvoboj počne postaje jasnije hoće li netko utrpati gol već u prvih 45 minuta.

Treba posebno naglasiti da je koeficijent da će pasti barem još jedan gol do odmora oko 2.00, u slučaju da se kladite oko 20. minute dvoboja. To je vrlo zanimljiva opcija, pogotovo ako vidite na streamingu da jedna ili čak obje momčadi konstantno jurišaju prema protivničkom golmanu. Ako se pak odlučite kladiti da će pasti još dva gola, kvote idu do 5.00 ili iznad toga. U najjačim ligama ni taj scenarij više nije rijetkost.

Klađenje uživo na nogomet

U svakom slučaju, klađenje na prvo poluvrijeme proširuje izbor oklada na nogometu i donosi nove svježe opcije za slaganje dobitnog listića. Zato iskusni igrači vole koristiti ovaj tip klađenja, bilo da slažu svoju kombinaciju prije početka utakmice ili se klade uživo…

Okreni kotač sreće