Kako se kladiti na Svjetsko nogometno prvenstvo?

Svjetsko nogometno prvenstvo

Približava se 20. studeni i početak nogometnog SP-a. Evo nekoliko smjernica kako se kladiti na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Najveći sportski događaj u 2022. godini definitivno će biti Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, na kojem će 32 najbolje nogometne reprezentacije svijeta odigrati ukupno 64 utakmice, nakon kojih ćemo dobiti ime novog nogometnog vladara svijeta.

Nogometni SP počinje 20. studenog utakmicom Katara i Ekvadora, a zatim se nastavlja dvobojima grupne i nokaut faze sve do velikog finala 18. prosinca, nakon čega će se nogomet vratiti svojim klupskim natjecanjima.

Pa iako se radi o sportu na koji se zaljubljenici u sportsko klađenje mogu kladiti 365 dana u godini, Svjetsko prvenstvo ipak je nešto posebno i ima svoje posebne zakonitosti koje je važno poštivati dok sastavljate svoj listić. Zbog toga za one koji se pitaju kako se kladiti na nogomet kad igraju reprezentacije donosimo mali vodič sa svim ključnim informacijama…

Kratkoročne i dugoročne oklade

Kao i svako veliko sportsko natjecanje, Svjetsko nogometno prvenstvo daje vam priliku kladiti se na pojedinačne utakmice, ali i na konačnog pobjednika.

Popis sportova za klađenje - nogomet

Prema hrvatskim kladionicama, najveće izglede osvojiti Svjetsko nogometno prvenstvo imaju Brazil, Francuska i Engleska, dok dobru kvotu možete zgrabiti klađenjem na Portugal koji ima potencijal otići daleko, a na Hrvatskoj su koeficijenti od 50 do 65, što će također domaći igrači svakako poželjeti odigrati.

Što je najbolje, ne morate uspješno prognozirati prvaka svijeta da biste zaradili, jer možete se kladiti i do koje faze natjecanja će doći svaka od reprezentacija.

Posebno izdvajamo klađenje na pobjednike skupina pa je tako kvota iznad 3.00 da će Hrvatska završiti prva u svojoj grupi, što bi se definitivno moglo dogoditi, s obzirom na formu naših najboljih igrača.

Klađenje uživo na nogomet

Isto tako se možete kladiti tko može do četvrtfinala, polufinala ili finala, pridajući pažnju ždrijebu, odnosno potencijalnim protivnicima. Uz Svjetsko nogometno prvenstvo koeficijenti su prilično visoki na gotovo svim opcijama, pogotovo ako se kladite na reprezentacije koje nisu u krugu najvećih favorita. Zato svakako dugoročne oklade treba uzeti u obzir, prilikom klađenja na Svjetsko nogometno prvenstvo…

Svjetsko nogometno prvenstvo obiluje neizvjesnošću

Svjetsko prvenstvo u nogometu pokazalo se u prethodnim izdanjima izuzetno neizvjesnim, jer nije bilo lako uvjerljivo pobijediti čak ni reprezentacije poput Irana i Alžira, a isto možemo očekivati i u Kataru.

Baš zbog toga oklada poluvrijeme/kraj 1/1, odnosno 2/2 mogla bi biti vrlo problematična, dok bi pak klađenje na prvo poluvrijeme X moglo davati bolje rezultate.

Klađenje na golove

Ako se pak želite kladiti na hendikep, to će imati smisla u utakmicama u kojima je zaista velika razlika u kvaliteti između dviju momčadi na travnjaku, a takvih zapravo i neće biti mnogo, kad vidimo koje 32 reprezentacije su se plasirale na SP.

Što se pak klađenja na golove tiče, znamo da je opcija manje od 2.5 gola dobro prolazila na reprezentativnim utakmicama posljednjih godina, ali to ne mora biti slučaj u grupnoj fazi, pogotovo ne u drugom i trećem kolu. Međutim, kad jednom krene nokaut faza, oklade na manje od 2.5 gola ili čak manje od 1.5 gola, kao i oklada oba tima NE daju gol pa čak i na točan rezultat 0:0 i 1:1 mogle bi imati smisla.

Ne zaboravimo niti dvoznak, jer sportske kladionice znaju podcijeniti neke odlične momčadi na koje se možete kladiti pokrivajući sve opcije osim njihovog poraza u regularnom vremenu, što bi svakako mogao biti dobar put do zarade.

Spomenimo još i klađenje uživo, jer svakako da će biti jasnije u kojem smjeru ide neka utakmica nakon što akcija započne na travnjaku, s tim da ako se kladite na zbroj golova, imajte na umu da u reprezentativnom nogometu nakon bure dolazi zatišje pa se isplati igrati na manje, nakon što nekoliko golova padne u ranoj fazi dvoboja.

U svakom slučaju, Svjetsko nogometno prvenstvo pokazat će tko je istinski nogometni znalac, a tko još treba raditi na svojoj vještini klađenja. Dobro se pripremite za ovo veliko natjecanje praćenjem vijesti o uključenim reprezentacijama te razumno raspoređujete svoj ulog, kako biste sredinom prosinca mogli reći da ste završili SP sa značajnim profitom na svom računu za klađenje…

Isplati li se kladiti na Svjetsko nogometno prvenstvo?

Svjetsko nogometno prvenstvo može biti odlična prilika za slaganje dobitnih listića. Na vama je samo igrati isključivo isplative kvote te sustavno raspoređivati svoj ulog kroz cijelo natjecanje.

Koje su najbolje oklade na SP-u u nogometu?

Remi u prvom poluvremenu, zbroj golova manji od 2.5 gola i dvoznak su se pokazali kao najbolje oklade na prethodnim svjetskim nogometnim smotrama.

Jesu li bolje kratkoročne ili dugoročne oklade na Svjetskom prvenstvu?

Dugoročne oklade, poput one na prvaka svijeta idu uz odlične koeficijente. No, potrebno je mnogo strpljenja da dočekate isplatu dobitka. Kratkoročne oklade također mogu ponuditi zanimljive kvote i dostupno ih je pregršt svakog dana tijekom turnira. Zato predstavljaju bolji izbor za ozbiljnog kladitelja.

Okreni kotač sreće