Kakva je Pinnacle kladionica i je li legalna u Hrvatskoj?

Pinnacle kladionica

Pinnacle je dobro poznati brend na europskom tržištu igara na sreću. Donosimo nekoliko najvažnijih informacija koje morate znati o ovoj online kladionici.

U Europi vlada žestoka konkurencija među online kladionicama. Neke su se pojavile tek posljednjih godina, a drugi posluju još od prošlog stoljeća. Među kladionice s dugom tradicijom spada Pinnacle, prisutan na tržištu još tamo od 1998. godine.

U pitanju je kladionica za koji mnogi vjeruju da je engleska, no zapravo ima svoje sjedište na otoku Curacao. Tamo je dobila i papire za poslovanje te s njima pokušava preoteti korisnike i hrvatskim priređivačima igara na sreću.

Pinnacle nije agresivan u oglašavanju kao neke druge slične web stranice za sportsko klađenje. No, svejedno je uspio privući interes dijela hrvatskih kladitelja. Međutim, unatoč zanimljivim kvotama koje će tamo naći, domaći zaljubljenici u klađenje moraju biti svjesni da pristup Pinnacle stranici nije slučajno blokiran na teritoriju naše zemlje…

Bez bonusa dobrodošlice i legalnih papira

Pinnacle je među igračima sportske prognoze stekao dobru reputaciju zbog svojih koeficijenata. Prije dvadesetak godina bile su to najbolje kvote na tržištu, no danas i drugi priređivači online klađenja nude slične tečajeve na popularnim utakmicama. Izbor oklada koji uključuje azijski hendikep i azijski zbroj golova također više nije nešto što ne možete naći na drugim mjestima.

Pinnacle klađenje

Zanimljivo je da ova kladionica nikad nije nudila bonus dobrodošlice svojim igračima, a isto vrijedi i za njezin online casino. Dapače, odjeljak s promocijama potpuno je zapostavljen na Pinnacle web stranici pa darovi definitivno nisu razlog zašto ovdje kreirati korisnički profil.

No, puno je veći problem legalnost poslovanja Pinnacle kladionice u našoj zemlji. Naime, stranica ovog priređivača igara na sreću već godinama je kod nas blokirana. Pa iako uz pomoć VPN-a i dalje bez problema možete doći do njezine ponude, to je ipak znak da nije sve po zakonu u njezinom poslovanju.

Naravno, da bi online kladionica imala pravo poslovati u Hrvatskoj potrebna joj je licenca izdana od Ministarstva financija. Pinnacle se niti u jednom trenutku nije potrudio izvaditi papire za legalno poslovanje u našoj zemlji pa ne možemo preporučiti korištenje njegove stranice.

Pinnacle registracija

Zasad se još možete izvući s pokojom manjom isplatom zbog kojeg vam Porezna uprava neće praviti probleme. No, u budućnosti će Zakon o igrama na sreću dodatno otežati uplate i isplate s ovakvih web stranica pa prestaje imati smisla na njima provoditi svoju strategiju.

Koje su hrvatske alternative za Pinnacle kladionicu?

Pinnacle kladionica zvučno je ime u svijetu klađenja, poput Betfaira, no jasno da je u ovom trenutku u Hrvatskoj puno bolje rješenje potražiti alternativnu web stranicu za sportsku prognozu.

Tu vrijedi posebno izdvojiti Favbet kladionicu. Riječ je o legalnom priređivaču sportskog klađenja u našoj zemlji koji vam na nogometu nudi azijski zbroj golova i azijski hendikep, baš kao Pinnacle. Također se ističe brojnim besplatnim prijenosima utakmica, što uključuje čak Premiership i Ligu prvaka. Na to nismo naišli ni kod vodećih europskih kladionica.

Germania kladionica se pak ističe bonusom dobrodošlice do čak 1000 eura, što je potpuna suprotnost onome što igrače čeka na Pinnacle web stranici. Radi se o darovima povezanima uz prvi depozit, o kojima odlučuje Kotač sreće. Moguće je dobiti bonus čak deset puta veći od novčane uplate, što je ponuda kakvih baš i nema mnogo u svijetu klađenja.

Prva Sportska Kladionica također može biti alternativa Pinnacle web stranici za klađenje. Naime, PSK ima odlično prilagođeno sučelje mobilnom telefonu. Na raspolaganju vam je nativna aplikacija, a izbor oklada je raznolik na popularnim utakmicama.

U svakom slučaju, Pinnacle kladionica otvorila je put mnogim drugim priređivačima sportskog klađenja. Među prvima se našla na europskom tržištu i tako pokazala drugima kako poslovati online. No, trenutno nema legalne papire za poslovanje u Hrvatskoj pa joj je definitivno nužno pronaći vrijednu domaću alternativu…

Okreni kotač sreće