Što kladionice ne žele da znate dok slažete listić?

Što kladionice ne žele da znate

U sportskom klađenju postoje stvari koje online kladionice pokušavaju diskretno sakriti od svojih korisnika, kako bi si na kraju godine osigurale bolju zaradu.

Ako ste početnik u svijetu klađenja, vjerojatno ste si postavili pitanje što kladionice ne žele da znate, dok smišljate svoj listić na Internetu. Istina je, online kladionice i njihovi igrači na suprotnim su stranama, zbog čega je onome tko priređuje sportsko klađenje u interesu da korisnici ne otkriju savršenu strategiju i tako se dokopaju izdašnog profita.

Pa iako bookmakeri posjeduju ogromno znanje i u stanju su si osigurati ključnu prednost u odnosu na sve aktivne igrače, postoje uvijek i oni korisnici koji će biti iznimka. Oni najbolji u stanju su završiti godinu u plusu, upravo zbog posjedovanja informacija o onome što kladionice ne žele da znate.

Radi se o nekoliko faktora koji će maksimizirati vaše izglede da dođete do profita. Ovom prilikom navodimo one najvažnije, što će vam pomoći da bolje shvatite sportsko klađenje, a time i povećate svoje izglede u dvoboju s bookmakerima…

Dugoročni profit ovisi o isplativosti kvota

Vjernost se u klađenju ne isplati. To je definitivno nešto što kladionice ne žele da znate. Uplaćivanje listića uvijek u istoj kladionici čini se vrlo komotnim, ali što ako je na drugoj web stranici za kockanje veći tečaj na istoj okladi?

U tom slučaju smanjujete si izglede doći do dugoročnog plusa, jer svaki dobitni listić na kojem niste zgrabili maksimalni dostupni tečaj mogao bi vas koštati ukupne zarade u mjesecima koji dolaze.

Drugim riječima, morate imate otvoren profil u više vjerodostojnih online kladionica te kombinirati uplaćene listiće na različitim mjestima, na temelju toga tko nudi najbolju ukupnu kvotu.

I da, morate razviti osjećaj za isplativost kvota. Nekad je koeficijent 2.00 itekako isplativ, na temelju odnosa snaga suparnika i trenutne forme. Nekad je tih istih 2.00 zamka u koju ne smijete upasti. Vaš je cilj zgrabiti kvotu veću nego što bi realno trebala biti. Ako pak uplatite kvotu nižu nego bi trebala biti, gubite u dvoboju s bookmakerima na duge pruge. To je vještina za koju treba vremena i iskustva, no itekako je savladiva.

Nema sreće od listića s bezbroj parova

Kladionice bi najviše voljele da svi igrači uplaćuju listiće s deset ili više događaja na njima, po mogućnosti s kvotama 1.10 i 1.15 na svakom od parova.

To je savršen scenarij za priređivača sportskog klađenja, jer dugoročno ste osuđeni na propast. Naime, svaka takva mikro kvota puno je niže postavljena nego što je realno. Ono što kladionice ne žele da znate je činjenica da su u sportu uvijek moguća iznenađenja. Nema tog favorita koji ne može izgubiti, čak i uz koeficijent 1.01.

Zato se držite koeficijenata iznad 1.70, kako biste si dali realne izglede doći do dugoročne zarade. Ako je mali tečaj na favorita, igrajte hendikep ili poluvrijeme/kraj. Ukupna kvota na listiću trebala bi biti oko 2.00 ili viša, po mogućnosti s najviše tri para povezanih u kombinaciju.

To je strategija koju koriste iskusni igrači pa probajte i vi. Nemojte bježati niti od većih pojedinačnih kvota, iznad 3.00, jer daju vam prostor za povremene pogreške, a i izdašan profit jednom kad uđete u seriju dobitaka.

Moguće je matematički osigurati dobitak

Postoji još nešto što kladionice ne žele da znate. Radi se naravno o opciji osiguranja dobitka i prije nego je neki sportski događaj završio.

Može se raditi o famoznim okladama na odustajanja u Formuli 1, gdje informacija procuri da netko ima kvar na bolidu prije utrke, a bookmakeri vam svejedno dopuste uplatu da vozač neće završiti utrku.

Postoje i situacije kada jedna kladionica nudi kvotu 2.15 na pobjedu jednog suparnika, a druga se ne slaže i nudi 2.10 na protivnika. Ako uplatite obje opcije, dolazite do matematički sigurnog dobitka.

To vrijedi i u live klađenju, jer ako dogurate do posljednjeg para na listiću, uvijek možete igrati kontru na suparnika, kako biste pokrili sve preostale opcije. Kontre su definitivno nešto što kladionice ne žele da znate da postoji, pogotovo u Hrvatskoj gdje još uvijek domaće web stranice za klađenje nisu uvele “cash out” opciju.

Nije svaki sport jednako profitabilan

U svijetu klađenja postoje sportovi u kojima je lakše doći do dobitka od drugih. Na primjer, spomenuta Formula 1, u kojoj netko ima bolji bolid u rukama i ako se ne pokvari, u 99% slučajeva će završiti ispred svog suparnika u inferiornom automobilu.

Za one koji igraju na zicere, rukomet je pak sport kojeg bi trebali uzeti u obzir, jer tu favoriti najčešće pobjeđuju i to uvjerljivo.

Naravno, poznavanje nego egzotičnog sporta poput snookera, hurlinga, bendija ili australskog nogometa također može biti profitabilno, jer bookmakeri nisu tako dobro upućeni i povremeno rade velike greške. Još jedna stvar koja spada u ono što kladionice ne žele da znate.

U svakom slučaju, kladite se prije svega na sportove o kojima najviše znate, po mogućnosti na suparnike čiju formu i međusobni odnos snaga najbolje poznajete. S druge strane, oklade iz dosade, na prvu utakmicu koju vidite da se trenutno odvija uživo, neće vam sigurno donijeti sreću.

Bonusi su prevaga u korist iskusnih igrača

Za kraj, ono što kladionice ne žele da znate svakako je moć bonusa. Da, gratis sredstva su nešto od ključne važnosti u online casinu, ali nisu nebitna ni u svijetu klađenja.

Naime, reinvesticija bonusa na depozit ide puno lakše uz sportsko klađenje, nego uz casino igre, pod uvjetom da imate dovoljno vremena na raspolaganju. To znači da vam gratis sredstva uvijek daju prednost ispred bookmakera, a ako ste iskusan igrač koji dobro poznaje sport na koji se kladi, baš to može biti ključ dugoročnog uspjeha.

U svakom slučaju, iako postoji ono što kladionice ne žele da znate, s iskustvom ćete prije ili kasnije sami dokučiti sve tajne smišljanja isplativih oklada. Bitno je samo racionalno razmišljati i iskušavati različite taktike te se nikad ne prepuštati emocijama dok slažete svoj listić…

Okreni kotač sreće