Klađenje na Premiership – koje oklade imati na oku?

Klađenje na Premiership

Klađenje na Premiership vrlo je popularno u Hrvatskoj. Tamo traje dominacija Manchester Cityja, no neki trendovi vezani uz sportsku prognozu su se promijenili posljednjih godina.

Najbogatije klupsko nogometno natjecanje u ovom trenutku definitivno je Premier liga. Radi se o elitnom rangu engleskog nogometa. Svoje ime Premiership je dobio početkom devedesetih i u međuvremenu je postao globalno popularan, što njegovim klubovima donosi stotine milijuna eura samo od televizijskih prava.

Zbog toga u Engleskoj danas igraju neke od najvećih nogometnih zvijezda, a klađenje na Premiership vrlo je popularno svugdje pa i u Hrvatskoj. Utakmica je pregršt, jer ukupno je 38 kola, svako s po 10 okršaja raspoređenih od subote do ponedjeljka.

Pa iako oni s vrha ljestvice imaju momčadi vrijedne više od milijardu eura, klađenje na Premiership svejedno je zadnjih godina bilo prilično izazovno. Gube u gostima čak i oni od kojih to nitko ne očekuje, s barem jednim velikim iznenađenjem u svakom kolu.

Premier liga klađenje

Stil igre klubova se također promijenio. To je utjecalo i na oklade koje se najviše isplati koristiti dok tipujete na englesko prvenstvo, što ćemo detaljnije analizirati u nastavku teksta…

Koje oklade najbolje prolaze uz klađenje na Premiership?

Klađenje na Premiership u prošlosti se svodilo na nekoliko golijada i mnogo tvrdih utakmica. Stvari su se drastično promijenile zadnjih godina, a posebno je to došlo do izražaja u prethodnoj sezoni.

Pa tako odjednom trpaju golove čak i oni s dna ljestvice. Jedini koji je u 2024. godini još uvijek igrao tvrdo bio je Everton. Lideri pak igraju efikasno, ali i redovito primaju golove. Zato je oklada na oba tima daju gol često prolazila prošlog proljeća i zime. Međutim, kladionice su maksimalno smanjile kvotu na ovoj opciji.

Svjetsko nogometno prvenstvo

Alternativa tome je oklada na zbroj golova, na više od 3.5 gola na utakmici. U renomiranim europskim kladionicama poput 22bet maksimalno je pala kvota na ovoj okladi, no još uvijek se drži oko 2.00. Isto vrijedi i za hrvatske priređivače sportskog klađenja. U drugim nacionalnim ligama igrati takav tečaj na više od 3.5 gola bilo bi potpuno besmisleno igrati. No, ova oklada uz klađenje na Premiership trenutno redovito prolazi.

Ako pak želite podebljati tečaj na favorita, hendikep se pokazuje kao bolja opcija nego poluvrijeme/kraj. Naime, u prvom dijelu čak i najjači klubovi teško lome suparnika. Eventualno se isplati odigrati da će Manchester City rano povesti. Igranje na pobjedu dva ili više razlike ima bolje izglede, budući da stvari često dođu na svoje u drugom poluvremenu…

Koje oklade izbjegavati uz klađenje na Premiership?

Klađenje na Premiership posljednjih godina učinilo je neke oklade potpuno beskorisnima. Na primjer, igranje da će prvo poluvrijeme završiti remijem u Engleskoj je isto kao da igrate lutriju. Pa i tipovanje na neriješeno na kraju utakmice, budući da i jedni i drugi igraju isključivo na pobjedu.

Treba svakako izbjegavati i tipovanje na točan rezultat. Naime, previše golova pada na Otoku pa je nemoguće procijeniti u kojem će smjeru otići utakmica. Ova oklada ima smisla prije svega u tvrdima ligama, gdje jedan ili dva gola odlučuju utakmicu.

O okladi na manje od 2.5 gola, popularnoj na reprezentativnim utakmicama da ni ne govorimo. Čak ni u derbi utakmicama, u kojima se odlučuje tko će osvojiti Premiership ova opcija ne prolazi. A na više od 2.5 gola su kvote sve niže, gotovo neisplative.

Zato dvoznak na autsajdera kod kuće ima dobre izglede proći. No, i tu su pale kvote, pogotovo ako gostuju klubovi poput Chelseaja, Manchester Uniteda i Tottenhama.

U svakom slučaju, klađenje na Premiership danas traži dobru procjenu isplativosti kvota. Oklade na više od 3.5 gola, kao i na hendikep mogu vam pomoći da ulovite dobar tečaj. Kao i igranje na one klubove koji su podcijenjeni, a zapravo imaju snagu iznenaditi favorita. Svemu tome svakako treba dodati i oklade uživo, odnosno korištenje cash out opcije. Naime, u beskrajno dugim sudačkim nadoknadama svašta se može dogoditi pa je nužno zaštititi vlastiti listić…

Okreni kotač sreće