Gdje je nestala Fortuna kladionica?

Fortuna kladionica

Fortuna kladionica svojedobno je nudila hrvatskim igračima brojne opcije za klađenje na Internetu. Sada ima novog vlasnika i nastavlja biti važan faktor na našem tržištu.

U posljednja dva i pol desetljeća u Hrvatskoj su se pojavile brojne različite sportske kladionice. Neke od njih više ne postoje. Tu prije svega treba izdvojiti Štimčev Sport Tip, jednu od rijetkih koja je upala u financijske probleme i morala zbog bankrota zatvoriti svoja vrata.

Kladionica Žderić također je neko vrijeme imala određenu popularnost, a onda je nestala, dok je puna dva desetljeća opstao Stanleybet, sve dok ga nije kupio Admiral i napokon izvadio licencu za rad na Internetu.

A posebno mjesto u povijesti klađenja u našoj zemlji ima kladionica Fortuna. Riječ je o priređivaču igara na sreću koji je među prvima nudio izdašni bonus kladiteljima na Internetu, a pojedini gafovi njezinih bookmakera ostaju legendarni.

Mnogi se danas pitaju gdje je nestala Fortuna kladionica. No, ona zapravo i dalje posluje na našem tržištu, samo pod drugim bojama i s drugim vlasnikom koji je vodi…

Što je sve nudila Fortuna kladionica?

Prije otprilike dva desetljeća u Hrvatskoj se pojavila kladionica Favorit, a desetak godina kasnije njezinu licencu otkupila je češka Fortuna. Česi su se fokusirali prije svega na klađenje na Internetu, što je tada bio prilično novi pristup, budući da su drugi uglavnom mamili svoje korisnike da se klade u fizičkim poslovnicama.

Kladionica Fortuna

Jedna od novosti koje je kladionica Fortuna ponudila bio je bonus dobrodošlice od čak 1000 kuna, odnosno sadašnja 133 eura. To je djelovalo kao fantastična ponuda u to vrijeme, jer udvostručio bi vam saldo na vašem račun, na što tada još nismo navikli.

No, uvjeti korištenja bonus sredstava bili su po današnjima kriterijima prava katastrofa. Naime, Fortuna kladionica tražila je da okrenete dodijeljeni iznos najmanje 6 puta, na listićima svaki s ukupnom kvotom 4.00. Dobro je bilo to što je vremenski rok za reinvesticiju bio postavljen na više mjeseci, no svejedno su do profita mogli doći samo zbilja kvalitetni igrači.

Fortuna kladionica

Međutim, kladionica Fortuna bila je poznata i po totalnim gafovima. Pa je tako neko vrijeme nudila klađenje uživo na Formulu 1, što je bila prilika igračima za gotovo sigurne dobitke. Naime, jednom kad bi završio kaos na startu utrkivanje se pretvaralo u procesiju, s izvjesnim ishodom na većini opcija koje biste mogli tamo odigrati.

Fortuna kladionica vrlo brzo je ukinula klađenje uživo na Formulu 1, no povremeno loše postavljene kvote mogli ste još pronaći na nogometu, tenisu i košarci. Baš zbog toga neki su iskusni igrači žalili kada su Česi odlučili prodati svoju licencu i povući se s hrvatskom tržišta…

Kako se sada zove Fortuna kladionica?

Fortuna kladionica u Hrvatskoj je licencu prodala ukrajinskoj poslovnoj grupaciji. Sada se ista web lokacija zove Favbet i nudi brojne atraktivne opcije za klađenje na Internetu. Zanimljivo, hrvatska podružnica ove velike tvrtke i dalje se vodi kao Favorit sportska kladionica d.o.o. za klađenje i usluge, baš kao što se zvala i u svojim počecima.

Favbet ponuda

Favbet se posljednjih godina ističe vrlo dobrom razradom popularnih sportskih događaja, s azijskim zbrojem golova i azijskim hendikepom redovito u ponudi. Kvote su prilično visoke, ponekad 1.95 i 1.95 na izjednačenim suparnicima što hrvatski kladitelji itekako cijene.

Vrijedi spomenuti i bonus dobrodošlice do čak 700 eura na prvi depozit, uz doduše izazovne uvjete reinvesticije. No, tu je i Risk Free Bet u vrijednosti do 30 eura, što možete uzeti bez ikakvog rizika.

Najugodnije iznenađenje koje je Favbet donio u Hrvatsku svakako su besplatni prijenosi Lige prvaka i Premiershipa, što nismo našli ni kod vodećih europskih kladionica. Možete ih gledati na vašem računalu, ali i u mobilnoj aplikaciji na pametnom telefonu.

Dakle, Fortuna kladionica dobila je dostojnog nasljednika. Doduše, bookmakeri manje griješe, ali zato su koeficijenti takvi da ćete teško naći bolje na hrvatskom tržištu. Novost je i online casino kakvih nije bilo kad je poslovala ovdje kladionica Fortuna. Uz sve to, Favbet je unaprijedio web stranicu i po pitanju komunikacije s korisničkom službom, kao i po pitanju raznolikosti metoda plaćanja…

Je li Fortuna bila dobra kladionica dok je poslovala u Hrvatskoj?

Fortuna je prva u Hrvatskoj nudila izdašni bonus dobrodošlice, a imala je i zanimljive opcije za igru pri klađenju uživo. Nije bila na samom vrhu u svoje vrijeme, no moglo se na njezinoj web stranici složiti itekako obećavajući listić.

Zašto je Fortuna kladionica prodana?

Fortuna je sredinom prošlog desetljeća postala Favbet, jer ambiciozni Ukrajinci su odlučili pod svaku cijenu ući na naše tržište i tamo doći u krug lidera. Česi pak još uvijek imaju vlasništvo nad Prvom Sportskom Kladionicom.

Je li Favbet poboljšao ponudu za klađenje u odnosu na Fortunu?

Veće kvote, pregršt besplatnih prijenosa i zanimljiv bonus dobrodošlice. To je donio Favbet u Hrvatsku i možemo reći da predstavlja korak naprijed u odnosu na ono što je nudila kladionica Fortuna.

Okreni kotač sreće