10 savjeta kako dobiti na kladionici u 2023. godini

Kako dobiti na kladionici u 2023 godini

Za sve one koje zanima kako dobiti na kladionici donosimo nekoliko aktualnih savjeta koji će vam pomoći da maksimizirate svoje izglede za dolazak do zarade.

Sportsko klađenje je zabavno i donosi mnogo uzbuđenja, pogotovo nakon što shvatite da je vaš listić postao dobitan. No, katkad nije dovoljno samo dobro poznavanje sporta kako biste došli do dobitka, već se od vas traži i da uzmete u obzir matematičku vjerojatnost te uvijek donosite prave odluke u pravom trenutku.

Baš zato se mnogi pitaju kako dobiti na kladionici, jer nije tako jednostavno doći do dugoročnog profita kako se u prvi mah čini.

A ako i vas zanima kako nadmudriti lukave bookmakere, kao i kako uvijek izvući maksimum iz vaših sportskih prognoza, pročitajte naših deset najvažnijih savjeta za ostvarivanje zacrtanih ciljeva u sportskom klađenju

Igrajte ono u što se razumijete

Igrači koji ne znaju kako dobiti na kladionici skloni su uplaćivanju listića na sportove u koje se uopće ne razumiju. To je pogrešno, jer prvi uvjet dolaska do profita je igranje isključivo onih utakmica o kojima imate dovoljno informacija, kako biste mogli dati realnu prognozu njezinog ishoda.

Zato prije nego što počnete uplaćivati ozbiljan novac na vaše listiće svakako se prvo dobro upoznajte sa zakonitostima koje vladaju u nekom sportu. Također potražite što više informacija o formi suparnika, ozljedama ključnih igrača kao i o stanju terena, kako biste dobili jasniju sliku što bi se moglo događati na terenu jednom kad utakmica započne.

Ne zanemarujte specifične oklade

Većina igrača u Hrvatskoj kladi se isključivo na ishod utakmice, odnosno pokušava prognozirati tko će na kraju pobijediti. No, istina je da se obećavajuće kvote zapravo često nalaze u specifičnim okladama, od kojih izdvajamo oba tima daju gol, poluvrijeme/kraj, hendikep i zbroj golova.

Hendikep značenje u sportskom klađenju - kako dobiti na kladionici

Kladiti se možete i na individualni učinak igrača, što može biti itekako isplativo u nogometu, košarci i rukometu. Tu su i brojne druge oklade koje mnogi još nisu uočili, poput klađenja na kornere i kartone pa i pogađanja u kojem poluvremenu će pasti više golova. Tu se često nalazi lakši put do dobitka u odnosu na klasično prognoziranje pobjednika.

Fokusirajte se na isplative kvote

Ako namjeravati uplaćivati listiće na male koeficijente poput 1.05 ili 1.15, znajte da dugoročno ne možete doći do zarade. Prije ili kasnije veliki favoriti će vas razočarati, pod uvjetom da “zaboravite” podebljati tečaj igranjem na specifične oklade, poput hendikepa.

Cilj iskusnog kladitelja je uzimati samo one koeficijente za koje procijeni da su viši nego što bi realno trebale biti. Tako ćete maksimizirati svoje izglede za dolazak do dugoročnog dobitka. Na vašim listićima ne bi trebao biti ukupni tečaj manji od 1.80, a ako igrate kombinaciju više parova tada biste trebali gađati barem 2.50, kako biste si dali realnu šansu doći do dugoročne zarade.

Ne pretjerujte s parovima

Iako se čini privlačnim staviti na listić 20 sportskih događaja, uz koje imate šansu uvećati vaš ulog više od stotinu puta, dugoročno je ova taktika ipak neisplativa.

Previše je iznenađenja u sportu pa ćete možda morati mjesecima strpljivo čekati da napokon jedan od vaših listića postane dobitan. Igrati “narodne” listiće, s bezbroj parova nije način kako dobiti na kladionici, barem ne značajan profit. Igrajte radije dva do četiri para na svojim listićima, a možete se okušati i u pojedinačnim okladama, pogotovo ako su koeficijenti na njima isplativi.

Ne bježite od klađenja uživo

Iako smo prije dva desetljeća svi započeli sa sportskim klađenjem uplatama listića isključivo prije početka utakmica, svejedno ne bismo trebali bježati od danas dostupnih live oklada, koje otvaraju neke sasvim nove mogućnosti dolaska do dobitka.

Bilo da se kladite na nogometnu Ligu prvaka ili neko drugo natjecanje, uživo klađenje daje vam šansu da dobijete bolju sliku odnosa snaga suparnika na terenu, na temelju koje vam ne bi trebao biti problem uplatiti obećavajuću okladu. Tu je nešto drukčiji princip kako dobiti na kladionici, jer klađenje na jedan par više se isplati od kombinacija. Koeficijenti se pritom mijenjaju iz minute u minutu, a na vama je uzeti tečaj dok je na svom vrhuncu, kao da se radi o burzi.

Igrajte sustavno i dosljedno

Nema sumnje, odgovor na pitanje kako dobiti na kladionici leži prije svega u sustavnoj igri. Ne možete svaki dan igrati na različiti ukupni koeficijent, koristeći pritom bilo koji sport koji je dostupan za klađenje.

Od uspješnog kladitelja se očekuje da smisli sistem kojeg će se dugoročno držati. To uključuje izbor sporta na kojeg će se kladiti, kao i odluku o broju događaja na listiću te visini kvota koje ćete gađati. Dugoročni sistem izabrat ćete na temelju profita kojeg želite ostvariti i šansi koje vam nude bookmakeri, a zatim ga se trebate držati iz dana u dan, sve dok ne dođete do očekivanih rezultata.

Pravilno raspoređujte ulog

Svatko može složiti jedan dobitni listić, no samo najbolji ostaju u plusu i nakon godinu dana igre. Pravilno raspoređivanje uloga jedna je od tajni kako dobiti na kladionici na duge staze, jer stihijsko lupanje uloga neće vas daleko dovesti.

Igre na sreću - kako dobiti na kladionici

Na vama je postaviti osnovni ulog kojeg ćete se držati i zatim ga eventualno možete malo podizati ili spuštati, ovisno o ishodu prethodnih listića. Pritom morate uvijek imati na umu ukupan budžet koji vam je na raspolaganju za klađenje. Zato ostavite prostora za eventualne “crne serije”, kako vam previsok osnovni ulog ne bi upropastio obećavajući sistem kojeg ste osmislili.

Kontrolirajte svoje emocije

Sportsko klađenje dostupno vam je danas 24 sata dnevno. Pokušajte se suzdržati od igre ako se osjećate razdražljivo ili depresivno, a pogotovo ako vam je koncentracija na niskoj razini.

Kontrola emocija posebno je bitna kad uđete u seriju izgubljenih listića, kada morate ostati smireni i nastaviti hladnokrvno provoditi svoju strategiju. To je izuzetno teško pri klađenju uživo, u kojem igrač pod utjecajem vlastitih frustracija zna bubnuti veliki ulog i ostati bez svega što je zaradio na svojim prethodnim listićima. To nemojte nikad raditi, jer samo vas disciplinirana igra može dovesti do zacrtanog profita.

Zgrabite dostupne bonuse

Bonusi su odlična novost koju su nam donijele online kladionice. Sada možete uplaćivati listiće koristeći gratis sredstva umjesto da trošite svoj novac, što posebno dolazi do izražaja nakon registracije kod nekog priređivača igara na sreću.

Neki smatraju da odgovor na pitanje kako dobiti na kladionici leži upravo u bonusima. Naime, takva sredstva mogu biti prevaga na vašem putu do profita pa ih zgrabite tamo gdje su dostupni, no obavezno provjerite pravila korištenja, jer neki bonusi dolaze uz pretjerano teške uvjete reinvesticije. Zato se držite isključivo isplativih bonusa, o kojima ćete saznati novosti praćenjem newslettera vaše sportske kladionice.

Držite se vlastitih prosudbi

Za kraj, važno je naglasiti da u sportskom klađenju nije loše poslušati savjete različitih tipstera, no na kraju odluku morate donijeti samostalno.

Vi najbolje znate koja strategija odgovara vašim zacrtanim ciljevima. Zato ne prepisujte tuđe listiće, jer da su ti parovi zaista sigurni, ne biste ih ni dobili na raspolaganje. Drugim riječima, nitko vam neće servirati na pladnju odgovor kako dobiti na kladionici kroz gotove kombinacije parova. Umjesto toga, iskoristite radije ideju koju su vam drugi dali kako biste stvorili vlastiti sistem, onaj koji ćete zatim s mnogo entuzijazma dalje razvijati i usavršavati…

Okreni kotač sreće