Što nudi kladionica Betway i je li legalna u Hrvatskoj?

Betway kladionica

Kladionica Betway već gotovo 20 godina priređuje sportsku prognozu u Europi. Otkrivamo što sve nudi svojim korisnicima i kakva je u usporedbi s hrvatskim kladionicama.

Betway je zvučno ime u svijetu klađenja. Kao i svaka druga kladionica koja je krenula iz Engleske, u ostatku Europe izaziva veliko zanimanje. Zato ne iznenađuje da se raširila preko Njemačke, Austrije i Poljske sve do Južne Afrike, Meksika i Sjedinjenih Američkih Država.

U pitanju je priređivač igara na sreću koji je uvijek bio darežljiv prema zaljubljenicima u casino, a škrt prema igračima sportskog klađenja. Pa ste tako pri registraciji mogli dobiti tek pokoji euro za klađenje, dok su oni koji igraju slotove imali pravo na stotine ili čak tisuće eura.

Svejedno, hrvatski igrači sportske prognoze pokazuju interes za Betway već niz godina i dio njih izradio je korisnički račun na ovoj web stranici za klađenje. Tamo će vam reći da ste dobrodošli igrati, no mi ovdje otkrivamo je li zaista u pitanju legalna kladionica u Republici Hrvatskoj.

Betway licenca s Malte ne važi u Hrvatskoj

Betway svoje operacije za europsko tržište vodi s Malte. Tamo je izvadio dobro poznatu MGA licencu te pokušava s njom ući u što više država Starog kontinenta. Međutim, važno je naglasiti da u Hrvatskoj online kladionica ima pravo poslovati samo ako joj licencu izda naše Ministarstvo financija. Iznimka su bitcoin kladionice u kojima se ne igra s konkretnim fiat valutama.

Betway uživo

Drugim riječima, Betway nema licencu da bi nudio klađenje hrvatskim igračima i nikad se zapravo nije potrudio izvaditi je. Zato ne čudi što je njegov link trenutno blokiran na području Republike Hrvatske. Naravno, vi možete uz pomoć VPN-a izbjeći blokadu i doći do svog računa za klađenje pa i isplatiti pokoji manji dobitak. No, neka veća isplata privući će pažnju Porezne uprave pa nije za igrati se s tim.

Kako god, svejedno vrijedi baciti oko na ponudu ove engleske kladionice. Međutim, kad vidimo sve što nudi, postaje jasno da osvajanje te veće zarade koju smo spominjali uz Betway zapravo nije nimalo lako.

Škrti bonusi i kvote ispod prosjeka

Betway vas neće oduševiti koeficijentima koje nudi na popularnim sportovima. U usporedbi s liderima među hrvatskim kladionicama to izgleda prilično skromno. Bilo da se kladite na autsajdera ili na favorita, tečaj koji ćete dobiti sigurno neće biti najviši na koji ćete naići na Internetu.

Doduše, neki sportovi poput košarke i tenisa prilično su dobro razrađeni. U oko upadaju i utrke pasa koje su redovito u ponudi, kao i snooker. Esport nudi pak zanimljiv izbor oklada, ali ne radi se o nečem što nismo vidjeli drugdje.

Betway promocije

Zanimljivo je da Betway zaista škrtari po pitanju bonusa. Nećete tamo moći uzeti više od desetak eura prilikom registracije, a kasnije vam se smiješi ponešto besplatnih oklada putem programa vjernosti, no sve je to i dalje prilično neprivlačno. Samo sučelje pak izgleda prilično zastarjelo za kladionicu koja ima ogroman promet pa možemo reći da Betway itekako treba redizajn, a i drastične promjene po pitanju visine kvota te izdašnosti bonusa.

Koje alternative ima Betway u Hrvatskoj?

Betway je dakle ugledno ime čija ponuda zapravo i nije tako fantastična. Ako ga usporedimo s drugim zvučnim imenima među europskim kladionicama, definitivno ne vrijedi zbog njega izbjegati blokadu i varati Poreznu upravu.

U Hrvatskoj mu zapravo možete pronaći nekoliko odličnih alternativa. Izdvajamo Favbet, jer nudi pregršt besplatnih prijenosa unutar vašeg profila, uključujući Premiership i Ligu prvaka. Kvote su pak puno veće nego što ih nudi Betway, a bonus dobrodošlice do 700 eura zvuči nestvarno u odnosu na ovu englesku kladionicu.

Germania je po pitanju bonusa za nove igrače još darežljivija. Tu možete uzeti do 10 puta više sredstava od vašeg prvog depozita, na što nismo naišli nigdje na Internetu. Razrada pak nogometnih utakmica i teniskih mečeva zaslužuje respekt, kao i mobilna aplikacija u kojoj imate pravo besplatno gledati sportske dvoboje.

Za kraj, spomenimo još da Prva Sportska Kladionica ima široku ponudu sportova gotovo kao i Betway. Nudi na svojoj web stranici klađenje na utakmice, ali i na ukupne pobjednike natjecanja. Tu su i oklade na individualan učinak igrača, što kladiteljima dobro dođe dok provode svoju strategiju.

U svakom slučaju, Betway je važno ime na engleskom tržištu sportske prognoze, no ne i na hrvatskom. Zato se treba držati domaćih web stranica za klađenje, jer tamo ste sigurni da ćete moći bez ikakvih komplikacija pristupiti svom računu i isplatiti zasluženi dobitak…

Okreni kotač sreće