Kakva je kladionica Rabona i je li legalna u Hrvatskoj?

Kladionica Rabona naslovna

Rabona kladionica posljednjih je godina upala u oči hrvatskim igračima, zbog svojeg originalnog programa vjernosti, kao i brojnih sportova dostupnih za klađenje.

U Europi se stalno pojavljuju nove kladionice, a jedna od njih zove se Rabona. Riječ je o priređivaču igara na sreću koji na različite načine pokušava privući hrvatske igrače, iako nema licencu Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Radi se o još jednoj sportskoj kladionici koja je papire za poslovanje dobila na karipskom otoku Curacao pa sada iz svojih ureda na Cipru pokušava voditi operacije u Europi.

Domaće kladitelje privlače bonusi namijenjeni novim igračima, kao i kvote koje ponekad mogu biti isplative na favoritima na popularnim sportskim događajima. Također u oči upada i program vjernosti kakav malo koja europska kladionica nudi, kao i “cash out” opcija koju možete koristiti.

U svakom slučaju, kladionica Rabona u pet godina poslovanja uspjela je privući neke hrvatske korisnike, a mi ovom prilikom otkrivamo što vas sve čeka u njezinom sučelju. Dat ćemo vam i odgovor na pitanje je li legalno igrati u njoj…

Skupljanje sličica i čudni uvjeti bonusa

Rabona pokušava privući svoje korisnike bonusom dobrodošlice, dostupnim u vrijednosti od 100 eura kojim udvostručujete svoj depozit. Međutim, uvjeti korištenja ovog bonusa nisu tako dobri kako se na prvi pogled čini.

Naime, nemate pravo koristiti oklade kao što su oba tima daju gol, zbroj golova i hendikep, već se praktički samo možete kladiti tko će pobijediti, a tko izgubiti. Tu je i bizarni zahtjev za okretanjem uplaćene svote jednom, prije nego uopće dobijete pravo primiti novčani bonus. Što je najgore, nakon što to realizirate morate se javiti korisničkoj službi da bi vam dala bonus, s tim da vam ga neće dati ako zaključi da igrate previše “na sigurno”.

Bolja je situacija s programom vjernosti, jer je barem zabavan. Naime, skupljate sličice nogometaša nekog od dostupnih klubova. Do sličica ćete doći nakon što osvojite dovoljan broj bodova vjernosti, putem aktivnog klađenja. Jednom kad skupite sve sličice dobit ćete bonus od 100 eura. Imate ukupno 15 timova kojima možete skupljati sličice, što će trajati godinama.

Od ostalog, vrijedi izdvojiti klađenje na nogomet, jer kvote znaju biti visoke na nekim favoritima, pogotovo onima na kojima je tečaj između 1.80 i 2.20. Razrada oklada unutar utakmice nije ništa posebno, ali možete se barem kladiti “over/under” na broj golova jedne ekipe, što zna biti isplativo.

U ponudi je velik broj sportova, uključujući i e-sport, s tim da je na manje popularnim natjecanjima i puno manje dostupnih oklada, a i kvote su umanjene.

No, najveći problem Rabona kladionice svakako su njezini papiri za poslovanje. Istina je, otok Curacao nema ovlaštenja izdavati licencu za priređivanje igara na sreću u Hrvatskoj.

To znači da je klađenje u Rabona kladionici nelegalno. U praksi ćete se vjerojatno izvući nekažnjeni ako isplaćujete s vašeg računa za klađenje manje svote. No, ako zaredate s velikim dobicima u tisućama eura, mogli biste imati problema s Poreznom upravom, zbog čega je ipak bolja opcija držati se potpuno licenciranih sportskih kladionica…

Koje su alternative Rabona kladionici?

Rabona možda ima svojih aduta, no nedostatak adekvatne licence je prevelik hendikep. Srećom, postoje alternativna rješenja u Hrvatskoj, od kojih izdvajamo Favbet kladionicu, poznatu po iznimno visokim kvotama na nogometnim utakmicama i teniskim mečevima, uz pregršt besplatnih prijenosa utakmica.

Rabona klađenje

Prva Sportska Kladionica ima pak širok izbor sportova, jednako kao i Rabona, ali uz bolje kvote na manje popularnim natjecanjima te solidnu razradu oklada unutar svake dostupne utakmice.

Germania kladionica je pak po pitanju bonusa dobrodošlice klasa za sebe u odnosu na ono što nudi Rabona. Tamo vas čeka bonus od 450 eura na vaša prva tri depozita, bez trikova i sitnih slova kojima vas ovaj inozemni priređivač sportskog klađenja pokušava nadmudriti.

U svakom slučaju, Rabona kladionica uspjela je učvrstiti svoj brend u nekoliko europskih država, uključujući i Italiju. Međutim, u Hrvatskoj se nije potrudila nabaviti legalne papire za poslovanje, zbog čega treba naglasiti da se u njezinom sučelju kladite na vlastitu odgovornost…

Okreni kotač sreće