Kakva je kladionica Bwin i je li legalna u Hrvatskoj?

Bwin klađenje

Kladionica Bwin posluje u Europi već dva i pol desetljeća, a iako je neko vrijeme bila popularna među hrvatskim igračima, korisnici iz naše zemlje na kraju su je morali napustiti.

Malo je priređivača igara na sreću u Hrvatskoj koji još od devedesetih posluju na Internetu. Među njih spada Bwin kladionica, osnovana u Austriji 1997. godine.

Sa svojim karakterističnim bojama crnom i bijelom Bwin se ubrzo uspješno brendirao i postao važan faktor u Europi, a sjedište je premjestio na Maltu, kao i mnoge druge online kladionice.

Pa se tako prije desetljeća i pol moglo vidjeti mnogo oglasa ove sportske kladionice, željne dopiranja do igrača iz svih zemalja Starog kontinenta. Hrvatski kladitelji u to su se doba također registrirali i iskušali ponudu, no na kraju su ipak morali potražiti druga rješenja…

Širok izbor sportova i prosječne kvote

Bwin kladionica nikad nije pokušavala igračima dati najveće koeficijente dostupne na europskom tržištu. Držala se negdje u sredini, s prilično stabilnim, ali ne pretjerano primamljivim tečajevima na popularnim utakmicama.

Doduše, razrada oklada bila je sasvim solidna, s više od 300 različitih opcija za klađenje na nogometnim utakmicama, a solidne mogućnosti za klađenje mogli ste još naći na košarci, rukometu, hokeju i tenisu.

Bwin klađenje

Kombinator je ovdje isto što i BetBuilder, a postoje i uvećane kvote na važnim sportskim okršajima, kao i mogućnost klađenja na individualni učinak sportaša. Igračima je dostupan i “cash out”, s opcijom automatskog postavljanja vrijednosti isplate na koju ste spremni pristati.

Što se pak bonusa tiče, tu Bwin nikad nije bio pretjerano darežljiv. To se nije promijenilo sve do danas pa zapravo bolje ponude mogu očekivati aktivni igrači, nego oni koji su se tek registrirali.

Bwin uživo

Osim kladionice, Bwin svojim korisnicima još nudi tisuće slot automata kao i casino igre koje se odvijaju u realnom vremenu. No, hrvatski igrači odavno su izuzeti i ovdje više nemaju pravo izraditi korisnički profil…

Zabrana igre hrvatskim kladiteljima

Bwin nikad nije izvadio licencu na teritoriju Republike Hrvatske, što znači da nikad nije ni poslovao legalno na našim prostorima. Iako je sučelje bilo neko vrijeme dostupno na našem jeziku, Bwin Hrvatska zapravo nije zaživjela.

Kada je naša Porezna uprava zatražila od inozemnih kladionica da zabrane registraciju igračima iz Hrvatske, većina priređivača igara na sreću taj je zahtjev ignorirala, zbog čega je uslijedila blokada web stranica 2019. godine.

Bwin zabrana

Međutim, Bwin je odlučio pristati na zahtjev i prestati primati hrvatske kladitelje. Zbog toga je njegova web stranica ostala izvan blokade, no od toga nemate neku korist.

Naime, ne možete bez VPN-a čak niti pogledati ponudu i usporediti je s domaćim kladionicama, jer će vas dočekati posebna stranica koja vas upozorava da nemate pravo ovdje napraviti depozit i igrati. Drugim riječima, Bwin HR stranica ne postoji i nema druge nego okrenuti se alternativnim opcijama…

Koje su alternative Bwin kladionici?

U Hrvatskoj postoji nekoliko priređivača sportskog klađenja koji se mogu pohvaliti ponudom boljom od Bwin kladionice.

Prije svega vrijedi izdvojiti Favbet kladionicu, jer katkad nudi kvote 1.95 i 1.95 na dva izjednačena suparnika, što je više nego što je uobičajeno. Također su vam u mobilnoj aplikaciji dostupni brojni besplatni video prijenosi, uključujući Premiership i Ligu prvaka, na što nismo naišli kod drugih priređivača igara na sreću.

Tu je i Germania kladionica čiji bonus dobrodošlice je puno bolji od svega što je Bwin ikad nudio. Naime, imate pravo na čak 450 eura bonusa na prva tri depozita, uz pravila korištenja dodijeljenih sredstava koja vam daju realnu priliku da ostvarite profit.

Spomenimo još i Prvu Sportsku Kladionicu, poznatu po raznolikoj ponudi sportova, ali i vrlo zanimljivoj razradi oklada na popularnim utakmicama. Tu vas također čeka solidan bonus nakon registracije, uz vrlo povoljne uvjete reinvesticije.

Sve u svemu, Bwin kladionica ima važno mjesto u povijesti online klađenja. No, njezina ponuda trenutno ne prati lidere u Europi pa nije prevelika šteta što se odlučila zabraniti pristup hrvatskim korisnicima…

Dozvoljava li Bwin igru hrvatskim kladiteljima?

Bwin kladionica upozorit će vas da igrači iz naše zemlje više ne mogu kreirati korisnički račun u njezinom sučelju. Ponudu i dalje imate pravo pogledati putem VPN-a, no za konkretno klađenje ćete morati potražiti alternativna rješenja.

Koja kladionica u Hrvatskoj je najsličnija Bwin kladionici?

Favbet ima pregršt besplatnih prijenosa kao i Bwin, uz kvote koje pokušavaju biti najviše na tržištu. Nudi i slične opcije za klađenje na nogomet, tenis, hokej i košarku. Germania pak po svojem sučelju podsjeća na Bwin, a nadmašuje ga svojim bonusima.

Postoji li Bwin alternativni link?

Bwin ne dozvoljava igru hrvatskim igračima. Do ponude možete doći uz VPN, no neće vam pomoći alternativni link kako biste se mogli kladiti.

Okreni kotač sreće