Kakva je William Hill kladionica i je li legalna u Hrvatskoj?

William Hill kladionica

S tradicijom priređivanja sportskog klađenja dugom gotovo stotinu godina, William Hill dobro je poznato ime hrvatskim igračima. Zato donosimo analizu najvećih prednosti i nedostataka ove britanske kladionice.

Klađenje na ishod sportskih utakmica postoji već stotinama godina, a jedna od tvrtki s najdužom tradicijom pružanja usluge kladionice svakako je William Hill.

Ovaj britanski priređivač igara na sreću započeo je s poslovanjem još tamo 1934. godine, a svoj je fokus tada usmjerio na klađenje na konjske utrke. S vremenom je William Hill svojoj ponudi dodao i u Hrvatskoj popularne sportove kao što su nogomet, košarka, hokej, rukomet i tenis, no utrke konja i dalje se nalaze na središnjem mjestu njegove web stranice.

Svejedno, neko vrijeme William Hill u svoju je kladionicu privlačio i solidan broj hrvatskih igrača, željnih iskušati kako izgleda klađenje u Velikoj Britaniji.

Pa iako je tome došao kraj posljednjih godina, svejedno donosimo malu analizu prednosti i nedostataka William Hill kladionice, kao i popis najboljih alternativnih rješenja ako u njoj nemate pravo izraditi korisnički profil…

Stabilne kvote i skromni bonusi

William Hill jedna je od rijetkih tradicionalnih kladionica s uspješnom transformacijom iz fizičkog poslovanja u priređivanje klađenja na Internetu.

Zato među internetskim kladionicama koje trenutno dominiraju u Europi William Hill definitivno ima najdužu tradiciju, no to ne mora nužno značiti da i nudi najbolje koeficijente. Baš suprotno, kod ovog priređivača igara na sreću kvote su vrlo prosječne na nogometnim utakmica, kao i na većini drugih popularnih sportova u našoj zemlji. Pozitivno je barem što su stabilne i previše ne osciliraju.

William Hill ponuda

Iznimka tome je košarka, jer tu postoji vrlo dobra razrada oklada na učinak igrača, dok pozitivnu ocjenu mogu dobiti i opcije za klađenje na tenis uživo.

Ipak, William Hill i dalje najbolje mogućnosti za igru nudi na konjičkim utrkama, na koje se možete kladiti praktički 24 sata dnevno. U ponudi su utrke iz svakog kutka svijeta, s brojnim opcijama kako složiti listić. Na raspolaganju također imate prijenose s hipodroma, što olakšava vašu prognozu, no toliko je tih utrka da se lako pogubiti u svemu tome, pogotovo ako pokušavate pratiti previše konjičkih natjecanja odjednom.

Što se pak bonusa tiče, William Hill je prilično škrt. Radi se o 10 ili 20 funti besplatnih oklada, čak i za nove igrače. Uglavnom su ponude vezane uz konjske utrke ili nogomet, dok na ostalim sportovima teško da ćete dobiti priliku igrati s gratis sredstvima…

Ima li William Hill licencu u Hrvatskoj?

Iako još uvijek smatra hrvatske igrače dobrodošlima, William Hill zapravo nikad nije izvadio licencu kod Ministarstva financija Republike Hrvatske.

William Hill promocije

Istina je, ima niz dobivenih licenci, uključujući MGA i GGC, no niti jedna od njih mu ne daje za pravo priređivati sportsko klađenje u našoj zemlji. Pristup mu je također otežan blokadom, a ne postoji alternativni link pa vam ne preostaje ništa drugo nego koristiti VPN, kako biste došli do svog računa.

Mnogo muke zbog koeficijenata koji nisu pretjerano visoki, kao i bonusa koji kaskaju za konkurencijom. To je razlog zašto sve manje hrvatskih igrača bira William Hill, već se odlučuju za njegove legalne alternative…

Koje su alternative William Hill kladionici?

Budući da William Hill ne posluje legalno u našoj zemlji, a ni nema ponudu zbog koje vrijedi riskirati u njemu otvarati račun, hrvatski igrači okrenuli su se njegovim alternativama.

Tu svakako vrijedi spomenuti kladionicu Favbet, u kojoj su koeficijenti znatno veći nego kod ovog britanskog priređivača igara na sreću. Čeka vas i puno atraktivniji bonus dobrodošlice, a streaming unutar profila uključivao je dosad čak i Premiership te Ligu prvaka.

U Germania kladionici dobit ćete pak darove uz vaša prva tri depozita, u vrijednosti do 450 eura, što William Hill nikad nije nudio svojim korisnicima. Uz to, čeka vas kod Germanije odlična razrada oklada na tenis, kao i zanimljive opcije za igru na klađenju uživo na košarku i nogomet.

Za kraj, spomenimo još i Prvu Sportsku Kladionicu, s najdužom tradicijom priređivanja sportskog klađenja u našoj zemlji. U PSK ćete pronaći širok izbor sportova, baš kao i u William Hill kladionici, no s ponudom puno bolje prilagođenom potrebama hrvatskih kladitelja, željnih svoje sportsko znanje pretvoriti u izdašan dobitak…

Okreni kotač sreće